Căutare personalizată

Ciorba de burta

marți, 2 februarie 2010

Ingrediente:
700 g burta, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1/2 gogosar in otet, 3-4 catei mari de usturoi, 300 g
smantana, 2 oua, 60-70 ml otet 6 %
Mod de preparare:
Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu
cateva linguri de otet.
Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1
cm latime.
Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul
din usturoi cu putina zeama de ciorba. Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si puneti otetul si gogosarul
taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.Smantana se amesteca foarte bine
cu cele 2 oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se
„branzeasca”. 
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet. Pe masa, alaturi de ciorba se poate
pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.
Timp de preparare:
180 min (complexitate medie)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino