Căutare personalizată

Coasta de porc umpluta cu mere

joi, 4 februarie 2010

Ingrediente:
750 gr. coasta proaspata, 1/2 kg. mere, cimbru, sare, piper, 3-4 boabe ienibahar, 1/2 pahar vin, 1
lingurita faina
Mod de preparare:
Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de
2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si boabe de ienibahar pisate. Se umple punga cu merele
curatate de coaja si de seminte, taiate in sferturi. Se coase punga si se asaza coasta in tava cu 1/2 ceasca
apa fierbinte. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc moale cam 1/2 ora. Se intoarce coasta, se adauga inca 1/2 ceasca cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba iar 1/2 ora. Se scoate capacul si se da la
cuptor sa se rumeneasca. Cind este gata se scoate friptura iar in sosul ramas se adauga faina care se
stinge cu vin. Dupa 2-3 clocote se strecoara. Dupa ce s-a racit friptura se scoate ata, se asaza pe o
farfurie, iar deasupra se toarna sosul.
Timp de preparare:
1 h30 min (complexitate medie)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino