Căutare personalizată

Frigarui din carne de berbec

vineri, 19 februarie 2010

500 gr. carne de berbec, 2 buc. ceapa alba, 100 gr. ceapa verde, 200 gr. rosii, 1/2 lamîie, o lingura otet,
o lingura unt
Mod de preparare - frigarui din carne de berbec:
Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se
presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocata marunt, otet sau o lingurita zeama de lamiie si se
amesteca. Castronul se acopera cu un capac si se tine 2-3 ore la loc rece pentru ca sa se marineze
carnea. Inainte de a le pune la fript, bucatile de carne astfel preparate se infig intr-o frigare de metal,
alternind cu ceapa taiata felii. Carnea trebuie sa se friga la gratar (pe jaratec viu fara flacara) cam 15-20
minute, rasucind mereu frigarea pentru ca sa se prajeasca uniform. Daca lipseste gratarul, frigaruile se
pot praji in mod obisnuit in tigaie. Frigaruile gata prajite se scot de pe frigare se pun pe platou se toarna
deasupra unt si se garnisesc cu ceapa verde, rosii taiate felii si bucati de lamiie. In acelasi mod se pot
prepara frigarui din carne de porc.Ca garnitura se mai poate servi orez fiert
Timp de preparare - frigarui din carne de berbec:
3 h30 min (complexitate ridicata)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino