Căutare personalizată

Ciorba de ciolan de porc

marți, 2 februarie 2010

Ingrediente:
1 ciolan proaspat sau afumat, 150 g morcovi, 200 g ardei, 200 g ceapa, 200 g cartofi, 100 ml ulei, 15 g
orez, 5 galbenusuri, 50 ml otet, 5 g faina, 5 g tarhon uscat, sare
Mod de preparare:
Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30 minute in 2 l apa cu 1 lingurita sare. Se strecoara supa, se
desprinde carnea de pe os si se taie in bucatele. Se curata, se spala si se taie legumele dupa preferinta.
Se alege si se spala orezul. Se incinge uleiul. Se calesc putin morcovii, apoi se adauga ardeii, ceapa,
orezul si cartofii. Se sting cu supa fierbinte si se mai fierb la foc moderat 5 minute. Se adauga orezul si
carnea si se continua fierberea 5 minute. Se sareaza si se condimenteaza ciorba dupa gust si se drege cu
linguri de apa rece. Se mai lasa pe foc pentru 2-3 clocote, apoi se presara tarhonul si se acopera oala cu
un capac.
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino