Căutare personalizată

Ciorba de fasole cu sira de porc afumata

marți, 2 februarie 2010

Ingrediente:
1/4 kg sira de porc afumata, 100 g fasole alba noua, 1 morcov, 1 pastarnac mic, 1 radacina patrunjel, 1
ceapa, 1 foaie de dafin, 1/4 l zeama de varza acra, 1 ramurica tarhon, 2-3 fire patrunjel, 5-6 boabe de
piper, sare
Mod de preparare:
Se taie sira de porc, se spala si se fierbe timp de 5 minute. Se scurge, se spala dinnou si se pune la fiert
intr-o oala cu 1 litru de apa. Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert 15 minute. Se scurge si se pune
la fiert intr-o alta apa fierbinte, cu putina sare. Se curata zarzavaturile, se spala si se taie cubulete. Cand
afumatura este fiarta, se adauga in oala fasolea si legumele si se lasa sa fiarba impreuna, acoperit, 20 de
minute. Separat, se fierbe zeama de varza impreuna cu leusteanul, crenguta de tarhon, boabele de piper
si foaia de dafin. Se strecoara si se toarna in ciorba dupa ce au fiert legumele. Se sareaza ciorba dupa
gust si se mai lasa pe foc pentru cateva clocote. Se toaca patrunjelul. Ciorba se toarna in farfurii si se
presara patrunjel.

Timp de preparare:
(complexitate redusa)
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino