Ingrediente:
1 kg carnita de vitel, 1 kg fasole verde (cea galbena este cea mai gustoasa), 300 gr sunculita afumata -
tocata marunt, 100 gr ceapa - tocata marunt, 2 morcovi- tocati rondele, 1 telina - tocata marunt (tulpina,
nu radacina), 1 lingura faina, 4 rosii descojite de pielite si tocate, unt sau ulei, sare, piper, boia dulce de
ardei, vegeta (sau delikat)
Mod de preparare:
Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe
jumatate se adauga fasolea, care in prealabil a fost curatata de moturi spalata si rupta dupa dorinta. Se
lasa impreuna sa fiarba la foc domol pana cand atat carnea cat si fasolea s-au fiert si se adauga rantasul.
Se serveste cu smantana presarata cu verdeata proaspat tocataTimp de preparare:
1 h30 min (complexitate redusa)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu