Căutare personalizată

Friptura de porc

miercuri, 3 februarie 2010

Ingrediente:
100 gr.unt, 750 gr. aluat frantuzesc, 2 kg. carne, 1 os cu maduva, 1 ou, 2 buc. morcovi, o ceapa tocata
fin sau rasa, sare, piper, cimbru si 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati,
cimbru, foi de dafin, unt, 2 pahare mari cu apa si osul cu maduva. Se lasa sa fiarba pina cind carnea
este bine patrunsa. Se lasa sa se raceasca. Se intinde aluatul in foaie subtire, se pune bucata de carne, se
intorc spre interior capetele foii de aluat, se ruleaza friptura in asa fel incit sa fie bine acoperita, se ung
cu ou zonele de aluat, rupt eventual. Se da friptura intr-o tava la cuptor pentru 15 minute, pina cind
aluatul este aurit frumos.
Timp de preparare:
2 h (complexitate medie)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino