Căutare personalizată

Cornulete cu mere si nuca

joi, 1 martie 2012

( complexitate medie)

Ingrediente pentru Cornulete cu mere si nuca:
-pt. aluat: 12 linguri (lg) zahar,10 lg lapte,10 lg ulei,2 oua,1 zahar vanilat,1 praf de copt stins cu otet(sau zeama lamaie),faina cat cuprinde
-pt.compozitie: 4-5 mere mari,un pahar nuca macinata,1 pahar zahar,scortisoara

Preparare Cornulete cu mere si nuca:
-merele se curata si se dau prin razatoarea mare(daca sunt prea apoase se scurg),se pun intr-o oala la calit la foc mediu,cand scade lichidul din ele se adauga zaharul si se amesteca inca vreo 5 min,la sfarsit se adauga nuca si scortisoara(dupa gust) si se lasa la racit
-se face apoi aluatul din ingredientele specificate,mestecandu-se la inceput cu telul apoi cu mana (cand vom adauga faina),faina si praful de copt adaugandu-se ultimele, pana aluatul va fi potrivit si nu se mai lipeste de vas
-se lasa aluatul 20 min acoperit cu un şervet
-aluatul se imparte in 4 si fiecare bucata se intinde pe rand cu facaletul pe masa presurata cu faina,la o grosime de max. 0.5 cm ,se taie cu cutitul in patrate de vreo 6-7 cm si se umplu cu merele racite (de preferat sa nu se manevreze prea mult aluatul pe masa presurata cu faina deoarece,impaturit mereu,se va intari si nu mai poate si intins usor).
-se aseaza in tava unsa cu unt si faina,se dau la cuptorul preincins la temp. de 180-200 grade,pana capata o culoare foarte vag aurie,nu se lasa prea mult deoarece vor fi prea tari (scoase din cuptor cu atentie,cornuletele fierbinti vor fi foarte fragede)
-se dau prin zahar pudra si se servesc reci.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino