Căutare personalizată

Fursecuri cu nici, alune sau migdale.

joi, 1 martie 2012

Ingredinete fursecuri cu nici, alune sau migdale:
120 de grame de unt (nesarat), la temperatura camerei
80 de grame de zahar
1 ou mare, separat galbensul de albus
1 plic de zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
140 – 150 de grame de faina
1 praf de sare
1/2 de varf de cutit de praf de copt (adica foarte putin)
Preparare fursecuri cu nici, alune sau migdale:
100 de grame de nuci, alune, migdale – dupa dorinta – usor prajite si tocate marisor
1/2 de borcan de gem (eu am folosit de visine)
Se mixeaza untul cu zaharul(eu am folosit brun) si vanilia pana la obtinerea unei creme spumoase apoi se adauga galbenusul.Se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului, si se adauga faina amestecata cu sarea si doar o idee de praf de copt. Se amesteca totul – aluatul va fi molcut.Se bate albusul cu o furculita pana se spumeaza putin; se formeaza bile din aluat cu diametrul de 2 – 2,5 cm. care se tavalesc prin albus.Bilele de aluat date prin albus se tavalesc in nuci si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt.Cu degetul, se face o adancitura in fiecare bucatica de aluat astfel pregatita.In aceasta adancitura se pune cate o visina din dulceata, o boaba de zmeura (etc.) sau chiar bucatele de ciocolata sau rahat colorat, dupa preferinta.Prajiturile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preincins la 177 de grade, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino