Căutare personalizată

Tarta cu visine

marți, 6 martie 2012

Ingrediente tarata cu visine:
350 g faina,
100 g margarina,
10 g drojdie,
3 linguri zahar,
50 ml apa.

500 g visine,
200 g zahar,
2 pliculete zahar vanilat,
100 g pesmet,
o lingurita scortisoara,
o lingura zahar.

Mod de preparare tarata cu visine:
Visinele se spala in mai multe ape, dupa care inlaturam samburii.
Peste ele punem 200 g zahar, zaharul vanilat si amestecam bine.
Amestecam 250 g faina cu margarina, pana obtinem un aluat nisipos.
Dizolvam drojdia in apa calduta adaugand si zaharul.
Amestecul de drojdie se toarna peste aluatul nisipos si se amesteca pana la omogenizare.
Adaugam si restul de faina (100 g) si framantam bine.
Din aluat punem deoparte o treime.
Intindem aluatul cat o forma de tarta cu un sucitor.
Punem aluatul intr-o forma de tarta, ridicand aluatul in sus pe margini si presand bine sa ia forma ondulata.
Restul de aluat se intinde si se taie fasii (de preferat cu aparatul care taie ondulat).
Peste visine adaugam pesmetul si praful de scortisoara.
Adaugam visinele in tava peste aluat si aranjam fasiile de aluat.
Mai presaram o lingura de zahar peste tarta, in special pe fasiile de aluat si se da la cuptor pentru 30 minute.
Servim dupa ce se raceste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino