Căutare personalizată

Rulou cu scortisoara

joi, 1 martie 2012

(Cinnamon rolls)
Ingrediente rulou cu scortisoara:
-pt. aluat: 550 gr. faina, 25 gr drojdie proaspata sau 8.5 gr drojdie uscata, 70 gr unt topit, 210 ml lapte, 75 zahar, 2 oua,un varf de sare
-pt.compozitie:1 lingurita scortisoara,200 gr zahar bun, 85 gr unt la temperatura camerei
-pt. uns deasupra: 1 ou batut cu 2 linguri lapte
Preparare rulou cu scortisoara:
-amestecam faina,drojdia (cea uscata se dizolva mai intai in putin lapte), zaharul,ouale,laptele si untul topit (dar care sa nu fie fierbinte) pana se obtine un aluat potrivit, daca e prea lipicios mai adaugam putina faina, apoi lasam la crescut o ora, acoperit cu un servet intr-un loc cald.
-facem compozitia: amestecam zaharul brun cu untul si scortisoara in mana pana obtinem o compozitie omogena
-aluatul care a crescut, il modelam, desfacem pe masa presarata cu faina o foaie si umplem cu toata compozitia pe toata suprafata apoi infasuram si taiem felii pe care le asezam in tava unsa cu unt si faina (sau cu hartie de copt), se ung cu oul amestecat cu lapte si se dau la cuptorul preincins la 190 grade pana se rumenesc frumos,se servesc reci.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Maestrul bucătar vă recomandă... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino